Ευραβία (πρώην Ευρώπη)

Οι μουσουλμάνοι πέρασαν στην επίθεση και απειλούν ανοικτά πλέον τον τρόπο ζωής μας και τη φυσιογνωμία των πόλεών μας.Και χρησιμοποιώ εδώ πληθυντικό, γιατί σε λίγο σειρά έχουν και άλλες ελληνικές πόλεις. Η Ευραβία, πρώην Ευρώπη, καταπίνει και την Ελλάδα μας...Αυτό που συνέβη στην Αθήνα, αποτελεί απλά την απαρχή των δεινών μας.Με τη συνδρομή όλων όσων αποκαλούν σε τακτά χρονικά διαστήματα «Ταλιμπάν» και «Αγιατολάχ» τους Έλληνες αρχιερείς, όταν τοποθετούνται δημόσια, για θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.Αυτοί τώρα που προσεύχονται δημόσια, είναι... «προοδευτικοί» μετανάστες, στους οποίους οφείλουμε στο πλαίσιο των θετικών διακρίσεων, να τους παράσχουμε κάθε ευκολία για να λατρεύουν και να προβαίνουν σε ομολογία πίστεως (να κουβαλάνε εδώ τις πολυγαμίες τους και τις μαντίλες τους, αλλά και να κάνουν τις κλειτεριδοκτομές τους ίσως).


Του Νίκου Χιδίρογλου
Στις πλατείες μας, που βεβηλώνονται, όπως βεβηλώνεται και η (όποια) αισθητική μας! Οι Έλληνες, κατά την εγχώρια αριστερά, οφείλουν να... το βουλώσουν! Φάτε Καμίνη και Μπουτάρη τώρα!Και ήρθαν λοιπόν εδώ όλοι όσοι απαγορεύουν στους χριστιανούς να λατρεύουν το Θεό (Σαουδική Αραβία), ή διώκουν τους χριστιανούς και τους σκοτώνουν καίγοντας και τις εκκλησίες τους (Τουρκία, Ιράκ, Πακιστάν, Ινδονησία, Ινδία), καταλαμβάνουν τις πλατείες χωρίς να πάρουν άδεια από κανέναν (έτσι έλεγε προχθές το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ) και ανενόχλητοι μας προκαλούν κατάμουτρα, με τη συνδρομή της εγχώριας εθνομηδενιστικής αριστεράς και των εκπροσώπων της, όπως ο Γιώργος Καμίνης.
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων ίσως και να επιχαίρει με το σκοταδιστικό θέαμα της δημόσιας προσευχής στα Προπύλαια, από ανθρώπους με μια πολύ ιδιότυπη άποψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Να περιμένουμε και την εφαρμογή της σαρία στην ελληνική πρωτεύουσα, ρωτάμε τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη. Φυσικά, δεν περιμένουμε απάντηση...
Δεν θα ήταν εξάλλου η συζήτησή του μαζί μας και σε αυτό το πλαίσιο, «πολιτικά ορθή».
Εμείς ευχόμαστε η Αθήνα μας να μη ζήσει αυτά που έζησαν το Λονδίνο και η Μαδρίτη, στο όνομα του πολυπολιτισμού, να μη θρηνήσει ο λαός μας θύματα στο όνομα της ισλαμικής μισαλλοδοξίας.
Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω σε όσους παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά, μόνο και μόνο για να διαλύσουν τον εθνικό κορμό, ότι το Ισλάμ έχει καταλυτική επίδραση στη συγκρότηση της προσωπικότητας των ανθρώπων, ότι οι φανατικοί μουσουλμάνοι, όπως αυτοί που είδαμε στα Προπύλαια και σε πολλές πλατείες της Αθήνας να προσεύχονται δημόσια, δεν θα εντρυφήσουν ποτέ στον αγοραίο φιλελευθερισμό που πρεσβεύουν οι κήρυκες της ανοχής και της ελευθεριότητας.
Οι τελευταίοι θα είναι μάλιστα, ως φορείς της παρακμής του δυτικού πολιτισμού, οι πρώτοι στόχοι των μουλάδων.
Εμείς πάντως προειδοποιήσαμε.
Όσοι ψήφισαν υπέρ της παρακμής που «σπονσοράρει» καιροσκοπικά την ισλαμική μισαλλοδοξία σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, ας αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Πριν δουν τις γυναίκες τους με μαντίλα...
http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/

Η NOKIA έσβησε την Κύπρο από τον χάρτη - NO CYPRUS NO NOKIA!


Υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα (προφανώς τα συμφέροντα της στην Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι σε Ελλάδα και Κύπρο) η NOKIA έχει σβήσει την Κύπρο από τους Χάρτες Πλοήγησης που προσφέρει για τα κινητά της τηλέφωνα. Σε παράπονο μάλιστα ελληνοκύπριου για αυτή της την ενέργεια, η NOKIA τον παραπέμπει στην τουρκική διοίκηση (Turkish part authority)!!!

Διαβάστε όλη την αλληλογραφία:
Το αρχικό μήνυμα διαμαρτυρίας:
From: XXX@cytanet.com.cy, Sent: 09/11/2010 11:20:38 PM
To: store.support@ovi.com [Message: In previous versions of nokia maps, CYPRUS had a complete and detailed map. Now there is nothing. Why? In the box above also there is no CYPRUS....]

Η απάντηση της ΝΟΚΙΑ:From: store.support@ovi.com Sent: 11/11/2010 10:59 AM

Dear Mr.George,
thank you for contacting us.
We would like to... inform you that due to legal authorities from Tyrkey,all data and marks according the mpas, had to be removed.There will be no navigation for Cyprus any more,as far as it concerns Nokia part.Apparently you have to refer to your opoerator or to a Tyrkish part authority.
If you have any other problems with your phone, please contact us again.
Thank you for contacting Nokia Care Support.
Best regards
Elina
Nokia Care

Οι νέες εύλογες απορίες του Ελληνοκύπριου:
Dear Mrs. Elina
I am sure that everybody in NOKIA knows that REPUBLIC OF CYPRUS is an INDEPENTED NATION from 1960, and a EUROPEAN COMMUNITY MEMBER from 2004. In 1974 Turkey invaded in Cyprus killing a lot of innocent people. Since then occupies a part of our Country. I wonder how NOKIA took the decision that: “There will be no navigation for Cyprus any more, due to legal authorities from Tyrkey” using your own words. Imagine the phrase: “There will be no navigation for Finland any more, due to legal authorities from Norway”. It sounds funny , but it isnʼt. Because actually is against every International law. I have already informed our government about this issue, in order to take all the necessary actions.
Best Regards
George Kolonias

*(Η ΑντιΠαρακμή δημοσιεύει την πιο πάνω αλληλογραφία με τη συναίνεση και τη συγκατάθεση του εμπλεκόμενου Ελληνοκύπριου).
Παράπονα εντοπίσαμε στο διαδίκτυο και από ξένους που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εγκαταστήσουν τον χάρτη της Κύπρου στο Nokia τηλέφωνο τους.
Καλούμε λοιπόν, όλους τους Έλληνες
  • να αποστείλουν email ή fax διαμαρτυρίας στη ΝΟΚΙΑ: store.support@ovi.com. Είναι αδιανόητο να μην εμφανίζονται πλέον οι χάρτες πλοήγησης της Κύπρου και επιπλέον να μας παραπέμπουν στο “Turkish authority”.
  • Ενδεικτικά στείλτε το ακόλουθο κείμενο διαμαρτυρίας στο store.support@ovi.com
    I would like to complain because in previous versions of nokia maps, CYPRUS had a complete and detailed map but now there is nothing. Why? In the box above also there is no CYPRUS.I am sure that everybody in NOKIA knows that REPUBLIC OF CYPRUS is an INDEPENTED NATION from 1960, and a EUROPEAN COMMUNITY MEMBER from 2004.
    In 1974 Turkey invaded in Cyprus killing a lot of innocent people. Since then occupies a part of our Country.
    NOKIA’s action is against every International law. i inform you that i stop buying NOKIA products till you restore the Cyprus maps. I will also inform our government about this issue, in order to take all the necessary actions.
    και το Ονοματεπώνυμο σας (στα Αγγλικά)
Δεν έχει καμία κρατική εξουσία η Τουρκία στους χάρτες της Κύπρου μας. Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει το fax και το email της ΝΟΚΙΑ να κατακλυστεί από εκατοντάδες ή και χιλιάδες κείμενα διαμαρτυρίας. Είναι στο χέρι μας να ΜΗΝ επιτρέψουμε έναν ακόμη εθνικό διασυρμό.

Επιπλέον καλούμε επίσης όλους τους Έλληνες (σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό)
  • να μποϊκοτάρουν όλα τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας μέχρι να επαναφέρει την Κύπρο στους χάρτες της.

Αντιπαρακμή

Δημιουργικότητα & Δημιουργικές Βιομηχανίες

Γράφει ο
Πάνος Πιπερόπουλος
Δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και το όνομα του παιχνιδιού φαίνεται να συνοψίζεται με επιτυχία στο τρίπτυχο «μαθαίνουμε από το παρελθόν, ζούμε στο παρόν, δημιουργούμε για το μέλλον».

Καθώς η παγκοσμιοποίηση των αγορών συνεχίζεται και αυξάνεται ο ανταγωνισμός, οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν το χθεσινό «modus operandi» στην άκρη, φροντίζοντας να αναδιαρθρώσουν τις οικονομίες τους ώστε να διαχειριστούν με επιτυχία τις τρέχουσες ανάγκες και να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις.

Μέσα σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, οι δημιουργικοί άνθρωποι, ως εργαζόμενοι, γίνονται πιο πολύτιμοι και επιθυμητοί για τις επιχειρήσεις σε σύγκριση με τα άτομα που εργάζονται με, κατασκευάζουν ή διαθέτουν τα δικά τους μηχανήματα.
Η αξία της δημιουργικότητας - η ικανότητα να δημιουργήσουμε κάτι νέο και δυνητικά χρήσιμο - για τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για την επιχείρηση έχει γίνει το σημείο εστίασης της προσοχής και του ενδιαφέροντος για επιχειρήσεις και Έθνη στον 21ο αιώνα.

Εδώ θέλω να σας υπενθυμίσω την παροιμιακή φράση του Henry Ford ο οποίος, ξεκινώντας την ιστορική του πλέον αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς έψαχνε για στελέχη και παραγωγικό δυναμικό είχε πει «Θα ήθελα να είχα 100 ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την λέξη… αδύνατον».

Με καθημερινά αυξανόμενη ένταση και συχνότητα, ακούμε το επιχείρημα ότι οι  «ιδέες» έχουν γίνει πλέον ο πιο σημαντικός οικονομικός πόρος για άτομα, επιχειρήσεις και Έθνη. Σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, αρχίζει να αναδύεται ευδιάκριτα και εντυπωσιακά μια «δημιουργική τάξη» προσώπων που διαθέτουν σύνθετες διανοητικές δεξιότητες και συναισθηματικά ώριμες (νοήμονες και ευφυείς) προσωπικότητες.
Επακόλουθο αυτών των ιστορικών αλλαγών είναι η διαπίστωση ότι ενώ μέχρι πρόσφατα η έμφαση δινόταν στη γνώση, το επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος πλέον στρέφεται συστηματικά προς την κατεύθυνση της δημιουργικότητας.

Μάνατζερ και επιχειρηματίες που καταστρώνουν διοικητικές στρατηγικές αναμφίβολα επιθυμούν να είναι δημιουργικοί, αλλά διαπιστώνεται ότι πολύ συχνά δεν είχαν την δυνατότητα και την ευχέρεια στο παρελθόν να μελετήσουν και να σπουδάσουν τα θέματα της δημιουργικότητας και ως εκ τούτου, δυστυχώς, παρά τη θέληση τους, αδυνατούν να κατανοήσουν βασικά συστατικά της έννοιας της δημιουργικότητας.

Η δημιουργικότητα περιλαμβάνει ειδικές δεξιότητες και πνευματικές ικανότητες, που μέσα από την διαδικασία της κληρονομικότητας είναι εμφανή σε κάποια άτομα, αλλά μπορεί να διδαχθεί και να αναπτυχθεί, εφόσον δοθούν στο άτομο οι κατάλληλες γνώσεις και υποστηριχθεί με την σχετική συστηματική εφαρμογή επίσημων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ακαδημαϊκό περιβάλλον και υποκινηθεί με την κατάλληλη στρατηγική μέσα σε ψυχοκοινωνικά θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, οι δημιουργικές βιομηχανίες και μέσα σε αυτές ο τομέας των δημιουργικών επιχειρήσεων αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο από τους φορείς χάραξης πολιτικής και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ότι είναι ζωτικής σημασίας για την αναγέννηση και την οικονομική ανάπτυξη σε περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.

Στις δημιουργικές βιομηχανίες συγκαταλέγονται «Διαφήμιση, Αρχιτεκτονική, Τέχνη, Χειροτεχνία, Σχέδιο, Μόδα, Κινηματογράφος, Μουσική, Εφημερίδες, Εκδόσεις, Ραδιόφωνο, λογισμικό πληροφοριακών συστημάτων, Τηλεόραση, Παιχνίδια, και Video Games».

Στο σημείο αυτό σας προτρέπω να επισκεφθείτε το http://arts-business-creativity.blogspot.com/. Αυτό  το Blog  αποτελεί την διαδικτυακή αιχμή του επικοινωνιακού δόρατος του προγράμματος Μάστερ Τεχνών, Επιχειρήσεων και Δημιουργικότητας, το οποίο έχω την τιμή να διευθύνω και το οποίο προσφέρεται στο Business School του Πανεπιστημίου του Newcastle upon Tyne και θα καλωσορίσει (εφόσον είναι γραμμένα στην Αγγλική γλώσσα) άρθρα και απόψεις σχετικά με τη δημιουργικότητα, τα δημιουργικά άτομα και τις δημιουργικές ομάδες, τις δημιουργικές βιομηχανίες, καθώς και την  δημιουργική κουλτούρα και πολιτισμό αλλά και το κοινωνικό σύστημα και την κοινωνία, ως ένα γενικότερο πλαίσιο αναφοράς.


--Ο κ. Πάνος Πιπερόπουλος, Ph.D., είναι Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Newcastle, U.K.

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;