Σοκ! Κάρφωναν βελόνες στα γεννητικά όργανα βρεφών! Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα

Σοκαριστικές εικόνες με ασύλληπτα βασανιστήρια βρεφών, που πιθανότατα έβλεπαν για πρώτη φορά και οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, έφερε στο φως η επιχείρηση "σφυροκόποημα" της δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι ασυνομικές αρχές διαπίστωσαν πως 177 χρήστες είχαν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους. Σε κάποια από τα βίντεο, τα αρρωστημένα μέλη του κυκλώματος κάρφωναν βελόνες από σύριγγες στα γεννητικά όργανα βρέφους ηλικίας 8-9 μηνών. Ίδιες εικόνες και με μικρά παιδιά, ηλικίας μέχρι και 9 ετών.

Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι δράστες διακινούσαν το υλικό από τις πόλεις σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Η αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα για τα οποία σχηματίστηκαν 177 δικογραφίες ενώ δύο από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει για ασέλγεια ανηλίκων. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους υπάρχει ένας εκπαιδευτικός, ένα απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας σκηνοθέτης, ένας σκιτσογράφος, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Ένας 52χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, είχε στον υπολογιστή του αποθηκευμένα και ταξινομημένα τα προφίλ 650 κοριτσιών από το Hi5. Σε μία έρευνα οικίας κατηγορουμένου, προσέγγισε τους αστυνομικούς μια ηλικιωμένη γυναίκα και ρώτησε ποιον ψάχνουν, όταν οι αστυνομικοί της είπαν ποιον, η γυναίκα τους είπε "αυτός που ερευνάται έχει ασελγήσει στην εγγονή μου". Η γυναίκα εξήγησε πως δεν είχε υποβάλλει μήνυση μέχρι σήμερα γιατί τους εκβίαζε πράγμα το οποίο όμως έκανε.

neamadata.blogspot.

Κύκλωμα παιδόφιλων στα χέρια της Αστυνομίας

Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδόφιλων κατάφερε να εξαρθρώσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα» εδώ και ένα χρόνο είχαν πληροφορίες για τους παιδόφιλους και γι’ αυτό άρχισαν να ερευνούν τις πληροφορίες που διέθεταν. Συνολικά σχημάτισαν δικογραφίες για 177 άτομα. Συνέλαβαν 18 άτομα (16 Έλληνες και δύο αλλοδαπούς) στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Οι έρευνες έγιναν σε τουλάχιστον δεκαεπτά πόλεις της Ελλάδας (Πρέβεζα, Αθήνα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Αίγιο, Καλαμάτα, Κρήτη, Γαλαξίδι, Λιβαδειά, Σέρρες, Τρίκαλα, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη,. Λάρισα, Ρόδο) ενώ το ...
υλικό που βρέθηκε στους υπολογιστές των κατηγορουμένων, όπως επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές, είναι ιδιαίτερα σκληρό.
Και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως είχαν κατεβάσει πορνογραφικό υλικό 361 άτομα και η Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία για τη συμμετοχή των 177. Η έρευνα, στην οποία πήραν μέρος ευρωπαϊκές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διεξήχθη σε συνολικά 170 χώρες.

Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν τριακόσιοι οκτώ (308) σκληροί δίσκοι Η/Υ, τριάντα εννέα(39)φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVDσυνολικής χωρητικότητας 211.000 GB (211-ΤΒ) τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Διαπιστώθηκε κατά την διενέργεια των ερευνών ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες ενώ απουσίαζαν από την οικία τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων(PeertoPeer(P2P) FileSharingPrograms) και
κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Σε συνεργασίαμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με την Εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. Pαϊκου Ελένηςδιενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 72 κατ’ οίκον έρευνες με αντίστοιχους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, όπου
σχεδόν στο σύνολο τους η είσοδος στις οικίες πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα.

enimerwsi.gr

Οκτώ νέα πυροσβεστικά για τους Δήμους του Σ.Π.Α.Υ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ
Οκτώ νέα πυροσβεστικά για τους Δήμους του ΣΠΑΥ

Χάρη στις άοκνες προσπάθειές του, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) εξασφάλισε μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), οκτώ μικρά πυροσβεστικά οχήματα συνολικής αξίας 400.000 ευρώ για τις ανάγκες δασοπροστασίας των Δήμων-μελών του, σε μια εποχή όπου οι χρηματοδοτήσεις για εξοπλισμό είναι περιορισμένες.
Τα πυροσβεστικά είναι ελαφρού τύπου, χωρητικότητας 500 Lt νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα ΤΕΜΑΞ τύπου SM 500/600, σε οχήματα Ford Ranger Rab Cab 2,5.
Τα πυροσβεστικά παρέλαβε χτες προσωπικά ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας ΤΕΜΑΞ Α.Ε. Πέτρο Tαγκαλάκη, στο Πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Βύρωνα. Στη διάρκεια της παραλαβής, το «παρών» έδωσαν επίσης ο Περιφερειακός Διοικητής Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελλής, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γωγώ Φιλίππου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Άγγελος Μάδης, το προσωπικό του ΣΠΑΥ και εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας των 15 Δήμων-μελών του Συνδέσμου...

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;