Παρουσίαση προγράμματος παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα”

Στην οδό Θηβών, μπροστά από το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", ο Δήμος Αθηναίων και η Νομαρχία Αθηνών ξεκίνησαν από κοινού τις πρώτες παρεμβάσεις για τον ειδικό χρωματισμό των ραμπών ΑμεΑ και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας, με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Στην περιοχή, όπου τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στον χρωματισμό οκτώ ραμπών ΑμεΑ, βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, οι οποίοι παρουσίασαν το πρόγραμμα των δραστικών παρεμβάσεων στις 2.466 ράμπες ΑμεΑ του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • Επισκευές σε όσες ράμπες χρειάζονται αποκατάσταση
  • Ειδικό χρωματισμό όλων των ραμπών με έντονο κίτρινο χρώμα και το σήμα των ΑμεΑ σε έντονο μπλε χρώμα. Με κίτρινο χρώμα θα βάφεται και λωρίδα της ασφάλτου μπροστά στη ράμπα

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Κατά τη διάρκεια του 2009 καταγράφηκαν 17.500 περίπου παραβάσεις παρκαρίσματος αυτοκινήτων, κυρίως ιδιωτικής χρήσης, σε ράμπες αναπήρων. Έσπασαν ρεκόρ. Ακολούθησαν οι παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους απορριμμάτων, καθώς οχήματα εμπόδιζαν την αποκομιδή.

Οι πολίτες που διαμαρτύρονταν - γιατί η εντολή μου είναι ρητή, ότι τέτοιου είδους κλήσεις δεν σβήνονται - είχαν ως δικαιολογία ότι οι ράμπες για τους αναπήρους δεν ήταν ευκρινείς, γι' αυτό δεν τις έβλεπαν και δεν το έκαναν επίτηδες. Κατόπιν τούτου, σκεφτήκαμε να σηματοδοτήσουμε τις ράμπες με έντονο κίτρινο χρώμα προκειμένου και να μην υπάρχει αυτή η δικαιολογία, που ενδεχομένως σε κάποιους να ίσχυε, στους περισσότερους, όμως, κατά την άποψή μου δεν ίσχυε. Και θέλω να πιστεύω ότι πλέον τις ράμπες θα προστατεύουν και οι πεζοί, κάνοντας παρατήρηση σε όποιον θα βλέπουν να παρκάρει παράνομα".

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ευχαρίστησε τον Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό για την οικονομική στήριξη του προγράμματος, σημειώνοντας:

"Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Γιάννη Σγουρό, διότι αμέσως μόλις του είπα το πρόβλημα, με προέτρεψε να το ξεκινήσω και τα έξοδα, τα οποία είναι αρκετά υψηλά, να τα καλύψει η Νομαρχία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νομαρχία της Αθήνας στηρίζει προγράμματα του Δήμου Αθηναίων από τον δικό της κορβανά και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές. Είναι μία απόδειξη ευαισθησίας της Νομαρχίας και του Δήμου της Αθήνας, σε συμπολίτες μας που πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε, σε μια πόλη που είναι δύσκολη ακόμη και για τους ανθρώπους, που δεν έχουν κινητικά προβλήματα".

Από την πλευρά του, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός τόνισε:

"Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι με τον Δήμαρχο Αθηναίων έχουμε άριστη συνεργασία. Αν και ο Νικήτας ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και εγώ στο ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ατζέντα είναι διαφορετική, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι ο καθένας με τον δικό του τρόπο να συμβάλει στα θέματα της καθημερινότητας.

Ως Νομαρχία θα βοηθήσουμε ουσιαστικά και σε αυτή την προσπάθεια, που αφορά περίπου 2.500 ράμπες ΑμεΑ. Και απευθύνουμε έκκληση, οι πολίτες να τις σεβαστούν, να μην τις καταστρέψουν με τα αυτοκίνητά τους, τα φορτηγά τους, με διάφορα άλλα τροχοφόρα ώστε πραγματικά να παραμείνουν για να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα κινητικότητας.

Οι άνθρωποι με τα αναπηρικά αμαξίδια που θέλουν να πάνε π.χ. είτε στο νοσοκομείο είτε κάπου αλλού, δεν μπορούν να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Ξέρετε είναι ένδειξη πολιτισμού και αυτό πρέπει να το αναδείξουμε, όπως και πολλά από τα προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλύσουμε. Αυτή είναι η προσπάθεια της Νομαρχίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον φίλο μου τον Νικήτα, ο οποίος πραγματικά δείχνει τις ευαισθησίες του και ως γιατρός και ως δήμαρχος. Και μαζί θα κάνουμε και άλλα έργα, όχι μόνο αυτά".

Στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν και ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Σπύρος Σταυριανόπουλος, ο οποίος ανέφερε:

"Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη γραμμική επισήμανση, προκειμένου να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τους συνανθρώπους μας. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας, να μην εμποδίζουν όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία, αλλά και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, όπως υπερήλικες, μητέρες με βρεφικά αμαξίδια, γυναίκες σε κύηση, για να μπορεί να μετακινηθεί με ασφάλεια. Και να παρακαλέσω την πολιτεία να εφαρμόσει κάποτε τους νόμους, γιατί αν φτάσαμε εδώ πέρα, είναι ακριβώς λόγω της μη εφαρμογής του νόμου. Νομίζω ότι αυτό το χρωστάμε στους συμπολίτες μας και στην κοινωνία της χώρας μας".

Γερμανοί και Βρετανοί επενδυτές αγόρασαν πάνω από το 1/3 των 10ετων ελληνικών ομολόγων


Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του άρθρο του Βloomberg , Γερμανοί και Βρετανοί επενδυτές αγόρασαν πάνω από το 1/3 των 10 ετων ομολόγων, που πούλησε η Ελλάδα μέσω των τραπεζών, αναφέρει η HSBC Holdings Plc.
Η HSBC ήταν ένας από τους διαχειριστές της συμφωνίας.
Επίσης Έλληνες επενδυτές αγόρασαν το 23 % και ασιάτες το 8%.
Οι τράπεζες και οι οργανισμοί για την συναλλαγή εισέπραξαν 7 % προμήθεια..

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα...

Αν σας έχουμε προλάβει μην δοκιμάσετε να βγείτε από το σπίτι σας εκτός αν είναι μεγάλη ανάγκη να το κάνετε. Στους δρόμους μας επικρατεί ένα χάος. Η κίνηση είναι αφόρητη, ο κόσμος φανερά εκνευρισμένος και πώς να μην είναι όταν κάνει από 2 έως 3 ώρες για να φτάσει στη δουλειά του.

Αξίζει να σημειώσουμε πώς σε πολλά κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας δεν υπάρχει τροχονόμος ούτε για δείγμα.

Μήνυμα πρός τους απεργούς: Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί απεργείτε, έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά σκεφτείτε πώς η χώρα μας περνάει μεγάλη κρίση, και αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία με τις απεργίες, θα παραλύσουμε τελείως. Έχετε δίκιο η κυβέρνηση είναι για ντομάτες όμως σκεφτείτε και τους συνανθρώπους σας οι οποίοι για να μπορέσουν να πάνε να βγάλουν το μεροκάματο θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους.

πηγη

Ανακάλεσε η Άγκυρα τον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον μετά από την ψηφοφορία για την «αρμενική γενοκτονία» στη Βουλή Αντιπροσώπων

  • Αιτία η αναγνώριση της «Αρμενικής γενοκτονίας» από τη Βουλή Αντιπροσώπων
  • Κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών που ταράζει το εσωτερικό της γείτονος
Η Τουρκία «ανακάλεσε» αργά σήμερα «τον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον», «για διαβουλεύσεις», πολύ λίγο αφότου από επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψηφίστηκε μία απόφαση, στην οποία οι σφαγές Αρμενίων στην αρχή του 20ου αιώνα (επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας) χαρακτηρίζονται ως «γενοκτονία», τονίστηκε με τουρκικό επίσημο ανακοινωθέν στην Αγκυρα.
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν τόνισε ότι «επλήγησαν σοβαρά», με αυτόν τον τρόπο, «οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις», ενώ την ίδια στιγμή έντονη αναστάτωση επικρατεί στην Άγκυρα και πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επηρρεάσει την ήδη υπάρχουσα πολιτική σκηνή, ενώ πιθανολογούνται και εξελίξεις που θα δυσκολέψουν τον πρωθυπουργό Ερντογάν.
Ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην Επιτροπή έχει ως εξής:
«Η Τουρκία δέχθηκε με λύπη το σχέδιο απόφασης που εγκρίθηκε σήμερα εκ μέρους της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Καταδικάζουμε το σχέδιο αυτό που κατηγορεί την Τουρκία για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει.
Όσοι στήριξαν το σχέδιο αυτό, παρέβλεψαν τις ιστορικές πραγματικότητες και τη διχογνωμία που υπάρχει επί του θέματος μεταξύ των ειδικών ιστορικών και υιοθέτησαν, με πολιτικά κριτήρια, μία λανθασμένη και άδικη στάση.
Το σχέδιο απόφασης πέρα από τα συγκεκριμένα ιστορικά λάθη που περιέχει σχετικά με τα γεγονότα του 1915, συντάχθηκε με μία εξ' ολοκλήρου μονομερή προσέγγιση. Η Τουρκία πιστεύει ότι τα πικρά γεγονότα που έζησε το σύνολο του λαού της Μικρασίας κατά την Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο θα πρέπει να εξεταστούν από ιστορικούς, δίχως προκατάληψη, με επιστημονικές μεθόδους και με βάση τις ιστορικές πηγές και τα αρχεία.
Η επέμβαση των πολιτικών στο αντικείμενο των ιστορικών δημιουργεί πάντα αρνητικές επιδράσεις. Κατά τις πρωτοβουλίες μας σχετικά με το θέμα, είχε υπογραμμιστεί ξεκάθαρα ότι η έγκριση του σχεδίου απόφασης από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Εκφράζουμε σοβαρή ανησυχία για το ότι το σχέδιο απόφασης που εγκρίθηκε από την Επιτροπή παρ' όλες τις προειδοποιήσεις μας θα ζημιώσει τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ και θα ανακόψει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας.
Η απόφαση αυτή που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες που καταβάλουμε με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο μας ευρείας κοινής ατζέντας, υποδεικνύει δυστυχώς και την έλλειψη στρατηγικού οράματος. Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή, ο πρεσβευτής μας στην Ουάσιγκτον Ναμίκ Ταν κλήθηκε απόψε το βράδυ για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα».

πηγη

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;