Τα συμπληρώματα ασβεστίου αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος!

Ερευνητές από τη Ν. Ζηλανδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίαν Ριντ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Όκλαντ, σε εργασία που δημοσίευσαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», συνιστούν την κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, καθώς και άλλες δραστηριότητες, όπως η σωματική άσκηση, το κόψιμο του τσιγάρου και η απώλεια βάρους, ως εναλλακτικά μέσα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.
Οι επιστήμονες έκαναν αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) 11 προηγούμενων κλινικών μελετών πάνω στο ζήτημα, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 12.000 ηλικιωμένα άτομα για μια περίοδο άνω των τεσσάρων ετών. Οι μισοί έπαιρναν συμπληρώματα ασβεστίου και οι άλλοι μισοί εικονικά χάπια (πλασέμπο).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση 30% στα περιστατικά εμφραγμάτων στα άτομα (τόσο άνδρες όσο και γυναίκες) που έπαιρναν το συμπληρωματικό ασβέστιο, ανεξάρτητα από τον τύπο του διατροφικού συμπληρώματος.
«Σε 1.000 ανθρώπους που παίρνουν ασβέστιο επί χρόνια, αναμένουμε 14 περισσότερα εμφράγματα, 10 περισσότερα εγκεφαλικά και 13 περισσότερους θανάτους σε σχέση με όσους δεν παίρνουν αυτά τα χάπια», ανέφερε ο Ριντ......

Οι γαλλικές δυνάμεις παραμένουν στο Αφγανιστάν

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ερβέ Μορέν δήλωσε σήμερα ότι "ο γαλλικός στρατός πρέπει να μείνει στο Αφγανιστάν, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση".

Ερωτηθείς από τον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter με αφορμή την αποχώρηση των ολλανδών στρατιωτών ο Ερβέ Μορέν υπενθύμισε ότι στο Αφγανιστάν βρίσκονται στρατιώτες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων οι 25 από τις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Εάν δεν βρισκόμασταν στο Αφγανιστάν, το Αφγανιστάν θα κατέρρεε εκ νέου", δήλωσε ο γάλλος υπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι "Έχουμε μία αποστολή: να διασφαλίσουμε την άνοδο στην εξουσία των αφγανικών θεσμών".

"Ελπίζουμε ότι από τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα μπορέσουμε να μεταβιβάσουμε την ευθύνη για ορισμένες ζώνες στους Αφγανούς.

Σύμφωνα με τον κ. Μορέν, η νέα ΝΑΤΟϊκή στρατηγική για το Αφγανιστάν "στηρίζεται στην ιδέα ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική νίκη" και "ότι, παράλληλα με τη στρατιωτική επιχείρηση, πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη δράση προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ανάπτυξη".

Η Γαλλία έχει αποστείλει στο Αφγανιστάν 4.000 στρατιώτες, ενώ σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Άμυνας το κόστος της γαλλικής συμμετοχής στη διεθνή δύναμη "ανέρχεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο".

Από τον Ιανουάριο του 2002, έχουν σκοτωθεί 45 γάλλοι στρατιώτες.

Μαίνεται η κόλαση φωτιάς στη Ρωσία, 40 οι νεκροί - Δεν υποχωρεί ο καύσωνας

Δραματικές οι στιγμές στη Ρωσία όπου μέχρι στιγμής 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές, την ώρα που τη χώρα πλήττει ο χειρότερος καύσωνας της ιστορίας της!

Οι αρχές κήρυξαν 500 πόλεις και χωριά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι περισσότερες από τις φωτιές προκλήθηκαν από αμέλεια από κατοίκους που έκαιγαν τα σκουπίδια ή πετούσαν αναμένα τσιγάρα, ή ακόμα και εκείνους που αποφάσιζαν να ψήσουν στην ύπαιθρο.

Μέχρι αυτή την ώρα 700 εστίες είναι ακόμα ενεργές σε 450.000 στρέμματα.

Παρά τις δεήσεις για βροχή από τον ίδιο τον ...
Πατριάρχη Μόσχας δεν λέει να βρέξει και ο καύσωνας που συνεχίζεται ακόμα και μέσα στη Μόσχα είναι ο χειρότερος από το 1879. Το θερμόμετρο δεν λέει να πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς.

Περισσότεροι από 180.000 πυροσβέστες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς και 2.000 στρατιώτες και 3.000 μέλη των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, αγωνίζονται εναντίον των δασικών πυρκαγιών.

"Η ακραία ζέστη δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες... Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε βελτίωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βλαντιμίρ Στεπάνοφ, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. 
 
 http://www.enimerwsi.com/2010/08/40.html#ixzz0vXoBa2fo

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;