Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Γύρος της Αθήνας

Δέκα πέντε χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να χαρούν και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία αυτό το κυριακάτικο πρωινό διασχίζοντας το κέντρο της πρωτεύουσας χωρίς αυτοκίνητα με τη συμμετοχή τους στον 27ο Γύρο της Αθήνας που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.

Τόσο το Παναθηναϊκό Στάδιο που ήταν το σημείο συνάντησης για τους δρομείς των οκτώ και τριάμισι χιλιομέτρων όσο και το Σύνταγμα που ξεκίνησε η διαδρομή για τα άτομα με ειδικές ικανότητες πλημμύρισαν από πολύ νωρίς με άτομα όλων των ηλικιών που σκόρπισαν το κέφι και έδωσαν το σύνθημα για απόδραση από το άγχος της καθημερινότητας...

Διοικήτρια νοσοκομείου μεταμφιέσθηκε σε ασθενή και φρίκαρε

ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ

Η κα Ολγα Οικονόμου, νέα διοικητής στο Σιμανόγλειο έπαιξε για λίγες ώρες τον ρόλο του ασθενή για να διαπιστώσει η ίδια τι ακριβώς συμβαίνει στο νοσοκομείο που έχει κληθεί να διοικήσει.


Όπως αποκαλύπτει στην εφηεμρίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η κα Οικονόμου μόλις έμαθε οτι ανέλαβε την διοίκηση του Σισμανογλείου επισκέφθηκε το νοσοκομείο ως ασθενής χωρίς να γνωριζει κανείς την πραγματική ιδιότητά της.


"Τα μάτια μου είδαν πολλά", δηλώνει και μεταφέρει οτι μόλις διέρρευσε στο νοσοκομείο οτι κυκλοφορεί μεταμφιεσμένη αρκετοί υπάλληλοι ταράχτηκαν!


Αυτά που διαπίστωσε είναι όλα αυτά που ξέρουμε και συζητάμε όλοι μεταξύ μας...

Κύπρος: Τιμή στους ήρωες της ΕΟΚΑ


Αφιερωμένη στους ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955- '59 και ιδιαίτερα στους εννέα απαγχονισθέντες από τους Άγγλους αποικιοκράτες ήταν η συγκινητική εκδήλωση "Γαλανόλευκες Ηρωικές ψυχές", που διοργανώθηκε από την πολιτιστική ομάδα "Η Κύπρος μας", υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία έγινε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, προβλήθηκαν συγκλονιστικές μαρτυρίες των τριών παιδιών του μοναδικού πατέρα της αγχόνης Ανδρέα Παναγίδη (Αριστείδη, Δέσποινας και Αυγής), καθώς και της αδελφής και του γαμπρού του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Μαρούλας και Δήμου Βρυωνίδη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις τελευταίες στιγμές των απαγχωνισθέντων, αλλά και στην "τεράστια παρακαταθήκη" που άφησαν με τη θυσία τους για την Κύπρο και την Ελλάδα.

"Γεια σας παλιοί συμμαθηταί. Τα τελευταία λόγια τα γράφω σήμερα για σας. Κι όποιος θελήσει για να βρει ένα χαμένο αδελφό, ένα παλιό του φίλο, ας πάρει μιαν ανηφοριά ας πάρει μονοπάτια να βρει τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά", έγραψε ο Παλληκαρίδης λίγες ώρες πριν οδηγηθεί στην αγχόνη, και ήταν ένα από τα γράμματα που διαβάστηκαν στην εκδήλωση....

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;