Επίσημο "αντίο" από Γκαλέτι

Με μια ανακοίνωση ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έκανε και επίσημα γνωστή την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας που καθιστά αδύνατο να συνεχίσει την καριέρα του.
«Θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω, αλλά έχω μια οικογένεια και υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο», αναφέρει η ανακοίνωση του Αργεντινού άσου που κυκλοφόρησε από την ισπανική ιστοσελίδα «Heraldo.es».
Ο 30χρονος άσος ανέφερε στη συνέχεια: «Τον Ιανουάριο ήρθε το πρόβλημα στα νεφρά. Ευτυχώς κατάφερα να ανακάμψω, αλλά το να παίζω θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Θέλω να επιστρέψω στην Αργεντινή και να απολαύσω την οικογένειά μου. Έχω ακόμα καιρό να σκεφτώ το μέλλον, αλλά θα ήθελα να μείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκαλέτι φόρεσε τη φανέλα της Εστουντιάντες (1996-99, 2000-01), της Νάπολι (2000), της Σαραγόσα (2000-05), της Ατλέτικο Μαδρίτης (2005-07), του Ολυμπιακού (2007-10) με 402 αγώνες και 74 γκολ.
Στην καριέρα του κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με τη Σαραγόσα (2003-04), το Σούπερ Καπ (2004) καθώς και δύο νταμπλ με τον Ολυμπιακό (2008, 2009). 

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο φαινόμενο, μαζικές αυτοκτονίες ...ψαριών !

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες: Χρήστος Νικολαίδης

Εκατοντάδες (εάν όχι χιλιάδες) ψάρια "αυτοκτόνησαν" το βράδυ της Δευτέρας, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ακριβώς πίσω από το Μέγαρο Μουσικής!

Οι Θεσσαλονικείς, που περπατούσαν εκείνη την ώρα στο πλακόστρωτο έβλεπαν επί αρκετά ώρα μικρά ψάρια να πηδούν από το θάλασσα προς το κρηπίδωμα και να σπαρταρούν εκεί μέχρι να νεκρωθούν! Το αποκρουστικό όσο και παράξενο θέαμα προκάλεσε την...

έκπληξη σε πολλούς. Κάποιοι από τους περαστικούς άρχισαν να πετούν πίσω τα ψάρια στη θάλασσα, ενώ δεν έλλειψαν και κάποιοι οι οποίοι τα μάζευαν σε σακούλες, προφανώς για να τα μαγειρέψουν στο σπίτι τους!

Ήταν πραγματικά θεαματικό να βλέπει κανείς μικρά ψάρια να πετιούνται ξαφνικά από τη θάλασσα προς την παραλία. Πραγματικά περίεργο θέαμα! Κάποια μάλιστα δεν τα κατάφερναν με την πρώτη, αφού χτυπούσαν στο πλάγιο κρηπίδωμα και ξαναπροσπαθούσαν σ αυτό ο περίεργο άλμα προς το θάνατο...

Μέσα σε περίπου δύο ώρες (από τις περίπου 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ) χιλιάδες ψάρια κάλυψαν μεγάλο μέρος του κρηπιδώματος κάτω από τα έκπληκτα μάτια των περαστικών...

ΥΓ: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συλλέξαμε, παρόμοια συμπεριφορά επιδεικνύουν ψάρια όταν εγκλωβίζονται σε πολύ ζεστά νερά, τα οποία επιπλέον λόγω μόλυνσης δεν έχουν αρκετό οξυγόνο στη σύστασή τους. Αυτό προκαλεί ενός είδους ασφυξία στα ψάρια, τα οποία προσπαθούν να δραπετεύσουν από το "πνιγηρό" αυτό περιβάλλον...

taxalia

Από την Καλλιθέα... με θέα στη Ρηγίλλης

Πέντε εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι υποψηφιότητες τραβούν... την ανηφόρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Καλλιθέα και η Ρηγίλλης.Ο κ. Κάρναβος νεοδημοκράτης στην... καταγωγή έχει ήδη δηλώσει υποψηφιότητα για τον Δήμο, έχει συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, κάνει προεκλογικό αγώνα. Η Ρηγίλλης όμως επιμένει να πιέζει τον πρώην Βουλευτή Λακωνίας κ. Σκανδαλάκη να κατέβει στην Καλλιθέα. Ο Κ.Σκανδαλάκης δεν θέλει. Το είπε και στον κ. Κάρναβο. Ο κ. Κάρναβος πήγε στην Ρηγίλλης συνάντησε τον γραμματέα του κόμματος κ. Α. Λυκουρέντζο και του περιέγραψε την κατάσταση. Η απάντηση ήταν: «βρείτε τα». Το θέμα είναι τι να βρουν; Ο ένας έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα, ο άλλος δεν θέλει αλλά πιέζεται άγνωστο για ποιους λόγους και η Ρηγίλλης γενικώς ανακατεύει χωρίς στόχο και αιτία.

newsbeast.gr

Κερδίζει στον β΄ γύρο τον Γ. Σγουρό σύμφωνα με έρευνα της GPO


Π. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΗΜΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΓΚΑΛΟΠ
Kυρίαρχο το «φαίνομενο Ψωμιάδη» στην Π. Κεντρικής Μακεδονίας


Ικανός να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύεται σε μία ακόμη δημοσκόπηση* ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιάννης Δημαράς. Ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης φέρεται ως το απόλυτο φαβορί στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Κεντρική Μακεδονία.
Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνες της εταιρείας GPO για το Mega σε δείγμα 1000 ατόμων. Συγκεκριμένα:
Περιφέρεια Αττικής: Νίκη Δημαρά στο β΄ γύρο
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός λαμβάνει 20% στον α΄ γύρο, καθώς Δημαράς και Μητρόπουλος ψαλιδίζουν τα ποσοστά του, έναντι 15,1% του Βασίλη Κικίλια, 14,8% του Γιάννη Δημαρά που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, 11,5% του Αλέξη Μητρόπουλου, 8,5% του Άδωνη Γεωργιάδη, 8% του Θανάση Παφίλη, 5% του Αλέκου Αλαβάνου, 3,7% του Γρηγόρη Ψαριανού και 0,5% του Κώστα Διάκου, ενώ το 10,1% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Στο β΄ γύρο ο Γ. Σγουρός κερδίζει με μεγάλη ευκολία τον Β. Κικίλια (40,8 έναντι 26,9, ενώ το 23,4% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν από τους δύο), με μεγαλύτερη δυσκολία τον Αλέξη Μητρόπουλο (37,2 έναντι 34%, ενώ το 21% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν από τους δύο), ενώ χάνει καθαρά από τον Γιάννη Δημαρά με 39,2% έναντι 35,1% - 17,7% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο). Μάλιστα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος έχει ιδιαίτερα θετικές γνώμες (φτάνουν το 57,8% - 33,2% αρνητικές).
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κυρίαρχος ο Ψωμιάδης
Πλήρης κυριαρχία του «φαινομένου Ψωμιάδη» έχουμε για μία ακόμη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο νομάρχης δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στην «αδύναμη» και καθυστερημένα ανακοινωμένη, υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης στον α’ γύρο λαμβάνει το 42% των ψήφων, έναντι 18,4% του Μάρκου Μπόλαρη, 9,1% του Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑΟΣ), 3,9 του Θεοδόση Κωνσταντίνιδη (ΚΚΕ) και Τάσου Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ), 3,8% της Ασημίνας Ξηροτύρη (Δημοκρατική Αριστερά) και 2,8% του Μιχάλη Τρεμόπουλου (Οικολόγοι Πράσινοι).
Με αυτά τα δεδομένα ο β’ γύρος για τον Π. Ψωμιάδη είναι περίπατος: 49,5 έναντι 30,4%, ενώ το 14,6% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανένας από τους δύο. Το μόνο θετικό στοιχείο για τον Μ. Μπόλαρη ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν τον γνωρίζει, αν και μάλλον είναι, πλέον, αργά.

aftodioikisi.gr

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;