Πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ, 1-0 τη Ντιναμό

PAOK_DynamoZagreb_2010Σπουδαία νίκη με 1-0 πήρε στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου της 2ης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Το «χρυσό» γκολ για τον «δικέφαλο του βορρά» πέτυχε ο Ίβιτς στο 55΄ της αναμέτρησης απέναντι στους Κροάτες που έχασαν πάντως ευκαιρίες για να κάνουν τη ζημιά στον ΠΑΟΚ.

Η ατυχία χτύπησε τρεις φορές την πόρτα του ΠΑΟΚ καθώς οι γηπεδούχοι λίγη ώρα πριν τον αγώνα έχασαν λόγω ενοχλήσεων στην ποδοκνημική τον Λίνο ο οποίος προοριζόταν για τη θέση του βασικού. Τα πλάνα του Δερμιτζάκη άλλαξαν την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα για το αριστερό άκρο της άμυνας να επιλεγεί ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, με τον Ανίς Μπουσαϊντι να καλύπτει το δεξί. Η κακοδαιμονία όμως συνεχίστηκε για τον ΠΑΟΚ. Στο τέταρτο του παιχνιδιού τραυματίστηκε ο Μπουσαϊντι και άλλαξε εκ νέου το πλάνο.
Ο Τυνήσιος αντικαταστάθηκε αναγκαστικά, στη θέση του μπήκε ο νεαρός Λευτέρης Σακελλαρίου (επίσημο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα), για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Σνάουτσνερ να γυρνά στη φυσική θέση του (δεξιά). Και όχι μόνον αυτό αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τραυματίστηκε και ο Τσιρίλο που αντικαταστάθηκε από τον Ζουέλα στο 62΄.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια τη νίκη απέναντι στους καλά πάντως διαβασμένους Κροάτες .Οι δύο ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα τα νώτα τους και  ως εκ τούτου η μπάλα παίχτηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ανοίξουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Κροατών.
Στο 2ο ημίχρονο οι παίκτες του Δερμιτζάκη ήταν καλύτεροι, ανέβασαν ρυθμούς και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα προς την επίθεση.
Στο 55' ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Ιβιτς βρέθηκε αφύλακτος μπροστά στην εστία της Ντιναμό και από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια ο "Δικέφαλος" παρά το ότι  πίεσε για κάποιο δεύτερο τέρμα, οι Κροάτες, ήταν αυτοί που έχασαν ευκαιρίες όπως στη φάση του 76ου λεπτού, που απώλεσαν τη σημαντικότερη –διπλή- ευκαιρία για να σκοράρουν στο 76' με τον Σαμίρ. Στα δύο σουτ του τελευταίου, όμως, λειτούργησαν άριστα τα αντανακλαστικά του Κρέσιτς που αποσόβησε την ισοφάριση.
Κίτρινες: 58' Σακελλαρίου, 81' Σνάουτσνερ/40' Μπίσκαν, 73' Τονέλ
Διαιτητής: Φρέντι Φοτρέλ (Γαλλία)
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (λ.τρ. 15'Σακελλαρίου), Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (80' Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο (62'λ.τρ. Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σνάουτσνερ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕMΠ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Ιμπάνιεθ (77' Μοράλες), Ετό (71' Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Τσάγκο, Μπαντέλι, Μπίσκαν, Κουφρέ, Τονέλ, Ρουκάβινα (83' Μπετσιράι)


Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 4ου ομίλου
ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 – 0
Βιγιαρεάλ – Μπριζ 2 – 1
                          ΑΓ.  Ν-Ι-Η  ΓΚΟΛ  Β.
ΠΑΟΚ                  2     1-1-0   2-1   4
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2     1-0-1   2-1   3
Βιγιαρεάλ             2     1-0-1   2-3   3
Μπριζ                   2    0-1-1   2-3   1

Υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody’s

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας σε Aa1 από AAA προχώρησε σήμερα η Moody's Investor Service, λόγω της "σημαντικής επιδείνωσης της οικονομικής σταθερότητας της κυβέρνησης" της χώρας.
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ο οποίος είχε θέσει υπό εξέταση την αξιολόγηση της Ισπανίας από τις 30 Ιουνίου, οι ισχνές προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα και «οι προκλήσεις που αυτές αντιπροσωπεύουν για τη δημοσιονομική προσαρμογή» ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στη σημερινή υποβάθμιση.

Ο οίκος εκτιμά ότι η "διαδικασία ανασυγκρότησης της οικονομίας", της οποίας η εξάρτηση από τον κατασκευαστικό τομέα πρέπει να μειωθεί, "θα διαρκέσει αρκετά χρόνια".

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;

ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ;